Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Θεάτρου υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής στο νέο ανακαινισμένο υπαίθριο θέατρο «Κατίνας Παξινού» στο Αττικό Άλσος

Share:

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στον πολιτισμό-Στηρίζουμε έμπρακτα πολιτιστικές δομές της Αττικής μας με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πολίτες»

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεκίνησε το Φεστιβάλ Θεάτρου υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής στο20210907parastasiattalsos νέο ανακαινισμένο υπαίθριο θέατρο «Κατίνας Παξινού» στο Αττικό Άλσος, με τη θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου από το Εθνικό Θέατρο.

Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Τομεάρχης Πολιτισμού – Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου του Αττικού Άλσους θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

 

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε το κοινό στην έναρξη του Φεστιβάλ στο υπαίθριο θέατρο  «Κατίνα Παξινού», επισημαίνοντας πως στόχος είναι να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς πυρήνες πολιτισμού και Τέχνης στην Αττική μας. Σ΄αυτό το σημείο ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ρώμα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ όσο και τον κ. Δημόπουλο για τη συνδρομή του.

«Για την Περιφέρεια Αττικής και για εμένα προσωπικά, ως Περιφερειάρχη και ως πολίτη, ο πολιτισμός είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας.» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Η Περιφέρεια Αττικής ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της τρέχουσας πανδημίας δεν έπαψε να προσφέρει πολιτιστικές εκδηλώσεις στους πολίτες και στήριξε τους καλλιτέχνες ξεκινώντας πρώτη τις μεταδόσεις livestreaming. Φέτος, παρά τις αναβολές λόγω των πυρκαγιών στηρίξαμε και στηρίζουμε τα φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.

Αλλά παρουσιάζουμε και τα δικά μας φεστιβάλ: Το φεστιβάλ του Ελαιώνα, το «Μικρό Παρίσι Αθηνών», το φεστιβάλ του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και το φεστιβάλ που ξεκινά απόψε. Το «Φεστιβάλ Θεάτρου» του Αττικού Άλσους, το οποίο φιλοξενεί επιλεγμένες παραστάσεις κρατικών και ημικρατικών σκηνών της Χώρας μας. Όπως και πέρυσι, έτσι και αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ ξεκινά με συμμετοχή της μεγαλύτερης  σκηνής της χώρας, του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ».

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στο κοινό καλή απόλαυση της παράστασης «ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» επισημαίνοντας : «Θλιβερή συγκυρία, η έναρξη του Φεστιβάλ να πραγματοποιείται στη σκιά της απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου μας συνθέτη που έφερε το έργο των μεγάλων ποιητών μας στα χείλη κάθε Έλληνα, που μετέφερε με τις νότες του σε όλον τον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας που αντέχει και προχωρά με αισιοδοξία στο μέλλον. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η Περιφέρεια Αττικής αφιερώνει όλο το Φεστιβάλ Θεάτρου του Αττικού Άλσους στη μνήμη του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Επιστολή Χ. Μπονάνου σε Υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας για το εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Next Article

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση μελέτης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας μέσω του εθνικού συστήματος ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων…