Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη για τη 85η ΔΕΘ

Share:

 

 

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστα

 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφερειακή διακυβέρνηση, συνώνυμο της ανάπτυξης-Ενωμένοι προχωράμε δυναμικά στη μετά-covidεποχή για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες»

 

photo tzitzikostas 2Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστα.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, με τους κυρίους Πατούλη και Τζιτζικώστα να συνηγορούν πως το κλειδί για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση.

«Έχοντας την τιμή και την ευθύνη διοίκησης στις 2 μεγαλύτερες Περιφέρειες της χώρας γνωρίζουμε πολύ καλά τόσο εγώ όσο και ο κ. Τζιτζικώστας πως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι να περάσουμε σ΄ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης μ΄ένα επιτελικό κράτος που θα αποκεντρώνει αρμοδιότητες και πόρους προς την Αυτοδιοίκηση» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως στη μετά-covid εποχή στην οποία μπαίνουμε σταδιακά, απαιτείται επανεκκίνηση σε τομείς με ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, μέσω μιας ισχυρής Περιφερειακής διακυβέρνησης. «Οι Περιφέρειες με συμμάχους μας τους πολίτες, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πιστεύει και η κυβέρνηση, με στόχο να έχουμε περισσότερα και ποιοτικότερα εργαλεία που θα διευκολύνουν το έργο μας αλλά και τον κυρίαρχο στόχο μας, να είμαστε πιο κοντά στις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την πεποίθηση πως η ουσιαστική μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, είναι ο δρόμος που θα διευρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας διατύπωσε και ο κ. Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα που θα απελευθερώσει τις πραγματικές δυνατότητες και δυνάμεις που διαθέτουν οι Περιφέρειες, προς όφελος των πολιτών. Παράλληλα τόνισε πως η ΕΝΠΕ θα συνεχίσει να διατυπώνει προτάσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα αλλά και να διεκδικεί για τις Περιφέρειες, πρωταγωνιστικό ρόλο στις προκλήσεις της μετα-covidεποχής.

Στο κλείσιμο της συνάντησης οι δύο Περιφερειάρχες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

 

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίεςΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Έλεγχοι μικτών κλιμακίων Περιφέρειας Αττικής και Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

Next Article

Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σε έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού…