Καλαφάτης: Εντός χρονοδιαγράμματος τα εμβληματικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Share:

Για την πορεία των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη και τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ μίλησε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Στ. Καλαφάτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον REAL FM 107.1 και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ

«Ήταν ιδιαίτερα θετικό το κλίμα. Υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και εποικοδομητική συζήτηση και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο πνεύμα των δηλώσεων μετά και από τους ίδιους τους εκπροσώπους των φορέων.

Είναι θετικό το γεγονός ότι τόσο οι επιστημονικοί όσο και οι παραγωγικοί έκριναν θετικά τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα στον τομέα της οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την χώρα μας και την παραγωγική της βάση.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι κατά τη φετινή επίσκεψη είχαμε πολύ λιγότερα υπομνήματα απ΄όσα είχαν κατατεθεί πέρυσι, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από τα πάγια αιτήματα έχουν επιλυθεί.

Γνωρίζετε ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να στηρίξει ελεύθερους επαγγελματίες, παραγωγούς και εργαζόμενους. Θυμίζω ότι 2,7 δις ευρώ δόθηκαν για τη στήριξη της παραγωγικής βάσης της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν σταμάτησε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης που αφορά κυρίως τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στο μέτρο του δυνατού».

Για την εξέλιξη των projects για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

«Προχωρούν σε εξαιρετικά καλό βαθμό. Για πολλά χρόνια η μεγάλη συζήτηση γινόταν για τα έργα που δεν προχωρούν. Σήμερα η συζήτηση αφορά σε άλλης τάξης ζητήματα. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης ανατολικά, κεντρικά και δυτικά.

Αυτό φάνηκε και στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό με τους υπεύθυνους για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων, είτε αυτό αφορά το μετρό Θεσσαλονίκης, είτε το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ένα μεγάλο project για έναν πνεύμονα στη δυτική πλευρά της πόλης και λαμβάνει σάρκα και οστά σ΄έναν πολύ γρήγορο βαθμό.

Και στο έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έχουμε τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και οι διαδικασίες τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο προχωρά και με την καλή συνεργασία της κυβέρνησης και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και στη σύνδεση της 6ης Προβλήτας με την Εγνατία και την ΠΑΘΕ, μπήκε το νερό στ΄αυλάκι.

Σε ό,τι αφορά στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, πηγαίνει εξαιρετικά καλά από πλευράς υποχρέωσης της Πολιτείας όσον αφορά τα χωροταξικά και τα πολεοδομικά ζητήματα. Όλα προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Ο βασικός μου ρόλος είναι να λειτουργώ ως επιταχυντής των σημαντικών αυτών έργων της Θεσσαλονίκης.

Να συνομιλώ με συναδέλφους Υπουργούς, να συντονίζω και να παρεμβαίνω όπου διαπιστώνονται καθυστερήσεις».​

Το άρθρο Καλαφάτης: Εντός χρονοδιαγράμματος τα εμβληματικά έργα στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνεται η κατασκευή γέφυρας στη Μαγνησία

Next Article

Συγκινητικές στιγμές και εξαίρετοι ήχοι στο10ο jazz στο Πάρκο στον Δήμο Ιλίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στα αυτοσχεδιαστικά μονοπάτια της jazz μουσικής και ήχους που έχουν…