Κανονικά η β’ δόση με Astrazeneca – Σε διαδικασία έγκρισης το εμβόλιο Pfizer για 12- 15 ετών

Share:

 

Δεν αφορά στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο η διακοπή της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Astrazeneca και για την Ελλάδα η δεύτερη δόση, έχει εξασφαλιστεί, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Κυβερνητικές πηγές την ίδια ώρα ξεκαθάριζαν ότι η υπόθεση δεν αφορά την ποιότητα του εμβολίου αλλά τη μήνυση που κατέθεσε η Κομισιόν για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων ως προς τις προμήθειες από την αγγλοσουηδική πλευρά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του δήλωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού για παιδιά από  12 -15 ετών, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης του εμβολίου της Pfizer, το οποίο κι έχει ήδη αδειοδοτηθεί για μαθητές 16 ετών και άνω.

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Εμβολιάσαμε καθολικά τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων», ενώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό είπε πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα τον εφαρμόσει και προανήγγειλε ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην εφ/δα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (09.05.2021)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται για την εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης…