Καραμανλής: Τα μεγάλα project υποδομών “πρωταθλητές της ανάπτυξης”

Share:

Για τα μεγάλα project υποδομών, όπως ο Ε65, αλλά και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανάγκη εμβολιασμού, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Σήμερα” με τον κ. Δημήτρη Οικονόμου και την κ. Μαρία Αναστασοπούλου.

“Τα μεγάλα project υποδομών, που κάνουμε, θα είναι οι ‘πρωταθλητές της ανάπτυξης’ τον επόμενο χρόνο”, δήλωσε ο κ. Καραμανλής. Με αφορμή την παράδοση σήμερα στην κυκλοφορία 14 χλμ του Νοτίου Τμήματος του Ε65, υπενθύμισε ότι υπεγράφη πλέον η σύμβαση και για το Βόρειο Τμήμα (Τρίκαλα- Εγνατία), η κατασκευή του οποίου ξεκινά μέσα στο 2021.

Τα Μέσα Μαζικών Μεταφορών ενισχύονται

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και επιβατών από τον κορονοϊό. Επισήμανε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μαζί με το Σίδνεϋ, ήταν οι μόνες πόλεις στον κόσμο που τον τελευταίο χρόνο και ενώ η επιβατική κίνηση έπεφτε έως και κατά 90% αύξησαν τα δρομολόγια.

Υπενθύμισε την ενίσχυση του στόλου μέσω leasing και τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν μετά από 10 χρόνια.

Τόνισε δε ότι συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις οχημάτων και συρμών, καθώς και ότι οι οδηγοί είναι προστατευμένοι, καθώς στο Μετρό μεν είναι απομονωμένοι σε ξεχωριστό κουβούκλιο, στα δε λεωφορεία δεν ανοίγει πλέον η μπροστινή πόρτα για τους επιβάτες και έχει τοποθετηθεί προστατευτικό διαχωριστικό.

Εκτίμησε επομένως ότι θα ήταν υπερβολικός αυτή τη στιγμή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους οδηγούς, ενώ δήλωσε αντίθετος σε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ανέφερε πάντως ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να απαιτείται τεστ πριν τα ταξίδια με τρένο.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως έχουν πει όλοι οι συγκοινωνιολόγοι διεθνώς, καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στη Ρώμη υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κυβέρνησης να δοθούν κίνητρα εμβολιασμού, εξετάζεται η δυνατότητα ενός επιπλέον εκπτωτικού πακέτου όσον αφορά στις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το άρθρο Καραμανλής: Τα μεγάλα project υποδομών “πρωταθλητές της ανάπτυξης” εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Στην κυκλοφορία η Δυτική Παράκαμψη Λαμίας – Η πρώτη παράδοση στο νότιο τμήμα του Ε65

Next Article

Μια γιορτή χαράς και δημιουργίας το φετινό 7ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η μεγάλη γιορτή χαράς και δημιουργίας, το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ…