Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά την εκδήλωση της Πρεσβείας της Πορτογαλίας για τη λήξη της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.E (09.06.2021)

Share:
Στον ρόλο και τα αποτελέσματα της Πορτογαλικής Προεδρίας αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε σημερινή εκδήλωση της Πρεσβείας της Πορτογαλίας.
Με αφορμή τη λήξη της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από μια παρατεταμένη κρίση και απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να βρίσκει καινοτόμες λύσεις. Συνέβαλε στην ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και του συντονισμού».
Αναφορικά με τις πρόσφατες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες απέναντι στην πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την κομβική απόφαση για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού. Αναφέρθηκε ακόμα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU) και ειδικότερα στο Ελληνικό σχέδιο το οποίο έχει λάβει τα εύσημα από τους εταίρους μας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται και οι πρώτες εκταμιεύσεις.
Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ειδική μνεία στην Κοινωνική Ατζέντα της Πορτογαλικής Προεδρίας η οποία αποτυπώθηκε στη Διακήρυξη της Κοινωνικής Συνόδου του Πόρτο, στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η τελική διακήρυξη απεικόνιζε σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στην Πορτογαλική Προεδρία.
Έδωσε ακόμη έμφαση στη σημασία της έναρξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η ελληνική τελετή στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια Ελλάδας – ΕΕ, «άγγιξε το ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό».
Δεν παρέλειψε τέλος να σημειώσει την ιδιαίτερη συμβολή της Πορτογαλίδας ομολόγου του Ana Paula Zacarias, την οποία μάλιστα, όπως είπε, θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί στην Υπουργική Σύνοδο των χωρών EUMed7, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στην Αθήνα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Roland Garros: Πρόωρος «τελικός» Ναδάλ – Τζόκοβιτς την Παρασκευή

Next Article

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφάνιση 13χρονης στην Αθήνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την εξαφάνιση 13χρονης στην…