ΚΚΕ: Επανακαταθέτει στη Βουλή και επικαιροποιεί την πρόταση νόμου για τους διανομείς

Share:

Στα πλαίσια των εξελίξεων που προέκυψαν στην efood, το ΚΚΕ επανακαταθέτει την πρόταση νόμου με τίτλο «Γιά τους όρους εργασίας των εργαζομένων στη διανομή ετοίμου φαγητού και ποτού».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρονται τα εξής: «Το ΚΚΕ έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Βουλή για τους εργαζόμενους στις εταιρίες διανομής έτοιμου φαγητού και ποτού, αναδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες αμοιβής και εργασίας αυτών.

Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών είναι και ο βαρύς φόρος αίματος που έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι στους τομείς αυτούς, ακόμη και με την ζωή τους στην μάχη για το μεροκάματο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα, η επιχείρηση διαδικτυακής πλατφόρμας e-food, επιχείρησε με την απειλή της απόλυσης, να μετατρέψει τους εργαζομένους της σε συνεργάτες-αυτοαπασχολούμενους μέσω αμοιβής, ώστε να απαλλαγεί από τις εργοδοτικές της υποχρεώσεις και να αφαιρέσει και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματά τους, σε εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης της Ν.Δ., γνωστού ως “νόμου Χατζηδάκη” (ιδίως του άρθρου 69 ν. 4808/2021).

Οι πιο πάνω αντεργατικές ρυθμίσεις αποτελούν κατευθύνσεις της Ε.Ε., όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: “Δίκαιες συνθήκες εργασίας, δικαιώματα και κοινωνική προστασία των εργαζομένων στις πλατφόρμες-Νέες μορφές απασχόλησης που συνδέονται με την ψηφιακή ανάπτυξη”. Πρόκειται για Έκθεση που καταψήφισαν μόνο οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ αντίθετα στήριξαν οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. , του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της “Ελληνικής Λύσης”.

Για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις έτοιμου φαγητού και ποτού, αλλά και για να αποτραπεί η εφαρμογή του νομοθετικού αντεργατικού εκτρώματος του ν. 4808/2021, γνωστού ως νόμου Χατζηδάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει και επικαιροποιεί την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει τον Μάιο του 2021 και ζητεί την άμεση συζήτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σεισμός τώρα 3,6 Ρίχτερ στην Αλόννησο

Next Article

Σαρηγιάννης: 12.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι τέλος του έτους- 200 ΜΕΘ γεμάτες στη Β. Ελλάδα τον Νοέμβριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δέχτηκε σφοδρό πλήγμα κατά τη…