Κομοτηνή: 12-6-2019 Ειδήσεις

Share:
Κομοτηνή: 12-6-2019 Ειδήσεις

Υγεία
Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Η Παρουσίαση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής που γίνεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στην Κομοτηνή παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος. Οι εργασίες ανέγερσης θα ολοκληρωθούν το τέλος του 2024. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 105εκ ευρώ και έχει δοθεί ρητή δέσμευση για πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση-συμπαράστασης του Μουμίν Οντέρ για το θέμα της εξόρυξης χρυσού
Την συμπαράσταση και την αγωνία του για την ενδεχόμενη επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών εκφράζει με δημόσια ανακοίνωση ο νέος δήμαρχος Ιάσμου κος Οντέρ Μουμίν. Δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου προς τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Σταυρίδη Ιωάννη και στον εκλεγμένο δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Χαριτόπουλο Ντίνο, αλλά και προς όλους τους δημότες του δήμου Μαρώνειας – Σαπών διατυπώνει ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ. «Θα μας βρείτε συμπαραστάτες για την υπεράσπιση της αειφορίας και για κάθε ενέργεια υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας.»

Διάκριση για το ΔΠΘ
Σημαντική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης
Σημαντική διάκριση απέσπασε για μία ακόμη χρονιά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Δημοκριτείου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Telders 2019 ((Telders International Law Moot Court Competition), όπου ως εναγόμενοι βαθμολογήθηκαν με το δεύτερο καλύτερο δικόγραφο και κατέκτησαν την τέταρτη θέση, ενώ στη συνολική κατάταξη βρέθηκαν στη δέκατη θέση. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στη Χάγη της Ολλανδίας, την τοποθεσία του Διεθνούς Δικαστηρίου. Η Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συμμετέχει στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης από το 1986 και έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις. Η φετινή ομάδα αποτελείτο από τους Ερμιόνη Παππά, φοιτήτρια του τέταρτου έτους, και Γιάννη Μπάμνιο, φοιτητή του δεύτερου έτους, ως ενάγοντες, και Κωνσταντίνο Αυγητίδη, φοιτητή του δεύτερου έτους, που μαζί με τον Γιάννη Μπάμνιο αποτέλεσαν τους εναγόμενους. Ως προπονήτριες διετέλεσαν η δρ. Χαρά Αρώνη, καθώς και η Δέσποινα Χατζοπούλου και Κατερίνα Κοϊνάκη, που ήταν οι νικήτριες του διαγωνισμού κατά το έτος 2018. Την γενική ευθύνη οργάνωσης και προετοιμασίας της συμμετοχής στην εικονική δίκη έχει από το 1996 ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.
Περιφέρεια
Εκδήλωση για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) διοργάνωσε, ως επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου CO-EVOLVE, ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στις επιλεγμένες πιλοτικές περιοχές (Αλεξανδρούπολη-Μάκρη, Θάσος-Κεραμωτή) καθώς και στην εκπόνηση των αντίστοιχων Τοπικών Σχεδίων Δράσης, σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ).
Υγεία
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών για τα διαγνωστικά κέντρα
Στην κινητοποίηση που ξεκίνησαν τα διαγνωστικά κέντρα όλης της χώρας, στα οποία δεν θα πραγματοποιείται καμία εξέταση, ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση ούτε για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους. Οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων αναφέρουν ότι μετά και την πρόσφατη κοινοποίηση του ποσοστού περικοπής υπέρβασης των δαπανών (clawback) για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και το οποίο μεσοσταθμικά είναι στο 24%, οι ζημιές που καταγράφονται σε ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κυμαίνονται από 20% έως 70%, ενώ ξεπερνούν το 45% μεσοσταθμικά. «Σε όλα αυτά αντανακλάται η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, που συρρικνώνει και υποστελεχώνει τμήματα, περικόπτει διαγνωστικές εξετάσεις και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, «γεννά» πολύμηνη αναμονή για ραντεβού, εξαναγκάζοντας το 90-95% των ασθενών να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για μια διαγνωστική εξέταση.» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών διεκδικεί: Άμεση αποζημίωση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών για τις εργασίες τους. Κατάργηση του 15% της συμμετοχής των ασθενών που εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα λόγω της υποχρηματοδότησης στο Δημόσιο. Γενναία ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την έγκαιρη αποζημίωση πλήρως όλων των αυτοαπασχολούμενων και δωρεάν εξετάσεις.
Μουσουλμανική Μειονότητα
Προκήρυξη για την πρόσληψη ιεροδιδασκάλων
Η Προκήρυξη – Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την επιλογή εκατόν είκοσι Ιεροδιδασκάλων στις Μουφτείες της Θράκης για τη διδασκαλία του Κορανίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η προκήρυξη αφορά 60 ιεροδιδασκάλους στη Ροδόπη και από 30 Ιεροδιδασκάλους σε Ξάνθη και Έβρο.
Πολιτισμός
Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα στη ΦΕΞ
Στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ παρουσιαζεται στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου ο νέος δίσκος του Χρίστου Χατζόπουλου με τίτλο: «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα» , που είναι ο πέμπτος κατά σειρά του δημιουργού. Περιέχει εφτά τραγούδια, ένα οργανικό κομμάτι και έναν αυτοσχεδιασμό.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη προχθές το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 21χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Καιρός:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς.

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πανελλήνιες 2019: Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα σημερινά θέματα των ΓΕΛ από το Υπουργείο Παιδείας

Next Article

Χίος: Τροχαίο δυστύχημα στα Ταμπάκικα με μοτοσικλέτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7.00 το βράδυ της…