Κονδύλι ύψους 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλάζια Οικονομία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Share:

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) ενέκρινε κονδύλι ύψους 35 εκατ. ευρώ για το εναρκτήριο κεφάλαιο του Ocean 14 Capital, του πρώτου επενδυτικού ταμείου που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη γαλάζια οικονομία, στο πλαίσιο του BlueInvest, μιας κοινής πρωτοβουλίας της Επιτροπής και του ΕΤαΕ. Την επένδυση του ΕΤαΕ εγγυάται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, κύριος πυλώνας του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη.

Το νέο ταμείο για τη γαλάζια οικονομία αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό της θαλάσσιας οικονομίας και της γνώσης για την προστασία της φύσης που προέρχεται από την Ocean 14 Capital, μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων που εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης αριθ. 14 των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος αφορά τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το ταμείο Ocean 14 Capital θα εστιάζει τις επενδύσεις του σε τεχνολογίες σε φάση ανάπτυξης, σε εταιρείες που προωθούν τη βιώσιμη αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και εναλλακτικές πρωτεΐνες, καθώς και στη διατήρηση και την υγεία των ωκεανών, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας χλωρίδας και λύσεων για τα πλαστικά απορρίμματα.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους δήλωσε σχετικά: «Με το BlueInvest, η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων διαθέτουν ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας ως ακρογωνιαίου λίθου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Ενθαρρύνουμε τις καινοτόμες μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα κονδύλια, χάρη στα οποία πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν την καινοτομία που είναι απαραίτητη για να επιτύχουμε τους στόχους μας για το κλίμα και τη βιωσιμότητα».

Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη έχει μέχρι στιγμής κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 546,5 δισ. ευρώ προς όφελος πάνω από 1,4 εκατ. μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το άρθρο Κονδύλι ύψους 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλάζια Οικονομία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Next Article

Σειρά έργων δρομολογούνται στην Π.Ε. Φωκίδας – Αναλυτικά οι παρεμβάσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Λιμενικά έργα και παρεμβάσεις καθοριστικής συμβολής για την ανάπτυξη της…