Κοροναϊός: Περιορισμός ή κατάργηση επισκεπτηρίων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Share:

Οδηγίες για τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτήριού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής, απέστειλε την Κυριακή 1η Μαρτίου, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Μεγάλου.
Οι σχετικές οδηγίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορωναϊού, με βασικό στόχο την προφύλαξη των ηλικιωμένων.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνονται τα εξής:

«Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κατόπιν οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, συστήνει στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό του επισκεπτηρίου ή και την κατάργησή του, όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν στις ως άνω Μονάδες.

Τυχόν επισκέπτες, η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων προφυλάξεων (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κλπ). Οι προαναφερόμενες οδηγίες ισχύουν μέχρι νεοτέρας».

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

«Είναι υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες και συστάσεις. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες».

Το άρθρο Κοροναϊός: Περιορισμός ή κατάργηση επισκεπτηρίων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δημοσιεύτηκε στο e-OTA.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕ∆Ε προς όλους τους ∆ημάρχους της χώρας για τον νέο κορωνοϊό – Οδηγίες και μέτρα πρόληψης

Next Article

Μέτρα στήριξης στην Πάτρα- Φαρμάκης: Όλοι μαζί θα προστατεύσουμε την οικονομία και το καρναβάλι μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Νυχτερινή επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στο κλειστό τελωνείο Καστανεών…