«Μαϊμού» εμβολιασμοί — Το υπουργείο Υγείας αυστηροποιεί το νομοθετικό πλαίσιο

Share:

Αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο μετά τις αποκαλύψεις για τους πλαστούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την κατάθεση νέου νόμου και έστειλε σαφές μήνυμα με τη φράση ότι δε θα υπάρξει καμία ανοχή. Προτεραιότητα παραμένει η επίτευξη ταχύτερων ρυθμών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα για να χτιστεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας, ενώ crash test για την πορεία του κορονοϊού θα αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων.

Δεκάδες περιπτώσεις εμβολιασμών «μαϊμού» αποκαλύφθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Διοικητική υπάλληλος φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. Η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο.

Η υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ασκείται πίεση στα εμβολιαστικά κέντρα, στους γιατρούς, για να εκδίδονται πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμών και υπάρχει και ένα ακόμα φαινόμενο που εξελίσσεται τώρα που έχει να κάνει με τα πλαστά ράπιντ τεστ.

Για τους μη εμβολιασμένους, η μετάλλαξη Δέλτα διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με το προηγούμενο επικρατών στέλεχος Αλφα, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 43.338 ασθενείς.

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες σε παιδιά. Τον Ιούνιο σημειώθηκαν 2.962 κρούσματα σε ηλικίες έως 17 ετών και τον Αύγουστο εκτοξεύθηκαν στα 19.191.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με αυστηρά πρωτόκολλα και πολλαπλά τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων, ακόμα και σε εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας / Σόνια Φίλη

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Αφγανιστάν: Οι φοιτήτριες θα πρέπει να φορούν αμπάγια και νικάμπ

Next Article

Οι Άγριες Μέλισσες σε 30΄΄- Η Ρίζω περιγράφει…

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η σειρά επιστρέφει με τις πιο ανατρεπτικές εξελίξεις Διαβάστε όλο…