Νέα έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για παλαιότερη δημοπράτηση στον ΒΟΑΚ

Share:

Αυτεπάγγελτη έρευνα διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με διαγωνισμό του έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος», μία δημοπράτηση περίπου στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) θα συνεδριάσει στις 23 Νοεμβρίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν Εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011, περί «Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού», όπως ισχύει, και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) από την εταιρία ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΑΘΩΝΙΚΗ») στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος».

Σύμφωνα με την Εισήγηση, προτείνεται α) η διαπίστωση από την ΕΑ παράβασης του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ από την εταιρία ΑΘΩΝΙΚΗ για συμμετοχή, με έτερη εταιρία, η οποία έχει υποβληθεί στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών, σε οριζόντια σύμπραξη για τη χειραγώγηση του ως άνω διαγωνισμού, η οποία συνίσταται στον εκ των προτέρων καθορισμό του αναδόχου, στην υποβολή προσφορών κάλυψης και στην υιοθέτηση διαδικασίας αποζημίωσης και β) η επιβολή προστίμου.

Το άρθρο Νέα έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για παλαιότερη δημοπράτηση στον ΒΟΑΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ακαδημία Αθηνών: Μετατρέπεται σε κτίριο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης

Next Article

Αιχμές Λέκκα: «Οι πλημμύρες στην Εύβοια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί- Δεν έγιναν στοχευμένα έργα»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Οι πλημμύρες στην Εύβοια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τονίζει ο…