Πέτσας: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα υπό ένταξη έργα σε ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης

Share:

Την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού για εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο 1st Digital Beach Summit της Πρέβεζας.

Ο κ. Πέτσας συμμετείχε στην συζήτηση για τις προκλήσεις στην ανάπτυξη των «έξυπνων πόλεων» και την αξιοποίηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και τόνισε ότι «επεξεργαζόμαστε μια τροποποίηση της ΚΥΑ ώστε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό προκειμένου να εντάξουμε όσο πιό πολλά έργα μπορούμε, ώριμα έργα που έχουν υποβληθεί ώστε αυτά αφού ενταχθούν στο Αντώνης Τρίτσης να δούμε πού μπορούμε να να τα διαχειριστούμε και στα άλλα χρηματοδοτικά μας εργαλεία είτε είναι το ΕΣΠΑ είτε το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμα ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις για έργα τριπλάσιου προϋπολογισμού από τον προβλεπόμενο που είναι 2,5 δισ. ευρώ και ήδη αυτές έχουν φτάσει στα 6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα εργαλεία αλλά και το κατάλληλο προσωπικό για να αξιοποιήσει τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν δράσεις και εφαρμογές στο πλαίσιο της «έξυπνης πόλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Πέτσας: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα υπό ένταξη έργα σε ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί ρεμάτων στην Αχαΐα

Next Article

Δήμος Μαραθώνος: Ολοκληρώθηκε η συντήρηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ερυθρού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ερυθρού. Τα σημεία…