Πως η απανθρακοποίηση θα οδηγήσει σε ανάπτυξη-Τι πρέπει να γίνει για την επιτάχυνση έργων ΑΠΕ

Share:

«Μπορεί να μεταμορφωθεί η πρόκληση της απανθρακοποίησης σε έκρηξη ανάπτυξης;». Στο ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών στο Thessaloniki Metropolitan Summit που διοργανώνεται από τα συνέδρια του Economist σε συνεργασία με το PowerGame.

Για ταύτιση ενεργειακών και αναπτυξιακών στόχων με τους περιβαλλοντικούς έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής στο Αναπτυξιακό σχέδιο «Just Transition», υπερασπιζόμενος, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τη βεβαιότητα ότι η συγκυρία μπορεί να γίνει ευημερία».

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ΑΠΕ καθώς καλούμαστε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου» είπε ο CEO της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος, κάνοντας μνεία στα νέα έργα φωτοβολταϊκών σταθμών 500 MW που προγραμματίζει τους επόμενους μήνες η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Για τον Γιάννη Καρύδα, CEO του τομέα Renewables του ομίλου Copelouzos Group, «η ενεργειακή μετάβαση σημαίνει αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου που είναι και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής» ενώ ο Γιώργος Πεχλιβάνογλου, αντιπρόεδρος του ομίλου Eunice μίλησε για «αναθεώρηση του τρόπου που λειτουργούν οι εταιρίες ενέργειας».

«Το μεγαλύτερο βασικό εμπόδιο είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι τεχνολογικό, είναι διαχειριστικό και γραφειοκρατικό» προσέθεσε.

Σε υπηρεσίες και πρώτες ύλες χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στοχεύουν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με τον διευθυντή Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου Σπύρο Κιαρτζή ο οποίος δήλωσε παράλληλα ότι εξετάζεται η δημιουργία στη Θεσσαλονίκη, μονάδας βιοκαυσίμων από χρησιμοποιημένα τηγανέλαια.

Στον ρόλο της ΔΕΠΑ αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης Γιώργος Πολυχρονίου, σημειώνοντας ότι «εγγυούμαστε την ομαλή λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου και οφείλουμε, όπως όλες οι εταιρίες, να μετασχηματιστούμε σε μία ενεργειακή εταιρία με έμφαση στον τομέα της απανθρακοποίησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Πως η απανθρακοποίηση θα οδηγήσει σε ανάπτυξη-Τι πρέπει να γίνει για την επιτάχυνση έργων ΑΠΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι αερομεταφορές το Β’ Τρίμηνο του 2021

Next Article

Κορονοϊός: 2.132 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 32 νεκροί και 378 διασωληνωμένοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Τα τελευταία στοιχεία για τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς…