Πώς μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον κορονοϊό οι εμβολιασμένοι (video)

Share:

Τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατό κάποιος που έχει εμβολιαστεί, να μεταδώσει τον κορονοϊό, εξήγησε ο πνευμονολόγος – φυματιολόγος Διονύσης Παπαλεξάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι εμβολιασμένοι σαφέστατα έχουν μεγαλύτερες αντοχές και ως προς τη μόλυνση και ως προς τη νοσηρότητα. Είναι αποδεδειγμένο ότι όποιος έχει εμβολιαστεί δεν μπαίνει εύκολα στο νοσοκομείο και δεν νοσεί σοβαρά. Δεν διασωληνώνεται και δεν πεθαίνει, αυτό είναι το δεδομένο. Παρόλα αυτά μπορεί να μολυνθεί. Μπορεί για λίγες – ελάχιστες μέρες αυτός που έχει εμβολιαστεί να μεταδώσει τον ιο αν νοσήσει εκ νέου, αλλά οι μέρες μετάδοσης, εφόσον βγει θετικός ένας εμβολιασμένος, είναι πολύ ελάχιστες. Τα αντισώματά μας είναι ήδη έτοιμα και δεν προλαβαίνουμε μέσα σε μια – δυο ημέρες να έχουμε αυξημένο ιικό φορτίο, που δυστυχώς θα έχει αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί θα “πολέμά” τρεις – τέσσερις – πέντε ημέρες και τελικά κάποιοι από αυτούς, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν θα καταλήξουν στο νοσοκομείο», ανέφερε.

Ερωτηθείς στο γιατί υπάρχει τώρα μικρή νοσηρότητα, σημείωσε: «Ενώ ο ιός έχει υψηλή μεταδοτικότητα, δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο οι προηγούμενοι. Οι ομάδες που νοσούν είναι νεανικές ομάδες και είναι πιο ανθεκτικές στη νόσο. Λιγότερο ευάλωτοι και σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιο είναι οι εμβολιασθέντες μεγαλύτερης ηλικίας».

ΜΕΘ Νοσοκομείου Αγρινίου: Τι προκάλεσε την απόφαση αναστολής λειτουργίας της – Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Στο μεταξύ, στην αναστολή, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) η λειτουργία της ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος, νευροχειρουργός και πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε προκληθεί σάλος με το ποσοστό θνητότητας στη μονάδα που άγγιξε κάποια στιγμή ακόμη και το 100%, ενώ προκάλεσε την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου.

Το ιατρικό προσωπικό θα μετακινηθει σε ΜΕΘ της Πάτρας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Moller’s: Απαγορεύτηκαν δύο διαφημίσεις για το μουρουνέλαιο και τα ζελεδάκια

Next Article

Αυστηρότερα μέτρα στις κατασκηνώσεις: Με μοριακό ή rapid τεστ η είσοδος των παιδιών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική…