Προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία του Βόρειου Πάρκου στην Πάτρα

Share:

Συνεχίζονται από τον Δήμο Πατρέων οι εργασίες για την δημιουργία του Βόρειου Πάρκου της Πάτρας, που θα εκτείνεται από την περιοχή της Τερψιθέας (Μείλιχος) έως το Κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Το Βόρειο Πάρκο έχει ενταχθεί στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκατασταθεί σταδιακά ο παραλιακός χαρακτήρας της Πάτρας και η πόλη να έχει την θάλασσα που θα την απολαμβάνουν ο Πατραϊκός λαός και οι επισκέπτες.

Στο χώρο του Βόρειου Πάρκου θα γίνουν αναπλάσεις, χώροι πρασίνου, χώροι αναψυχής, ποδηλατόδρομος, κ.λπ.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται και οι παρεμβάσεις του Δήμου στην πλαζ της Αγυιάς, με εργασίες που γίνονται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, προκειμένου οι χιλιάδες επισκέπτες, να απολαμβάνουν τη θάλασσα, με σκίαστρα, ντουζιέρες και καμπίνες – αποδυτήρια.

Πρόσφατα ο Δήμος, αποκατέστησε και την εντελώς κατεστραμμένη από την κακοκαιρία ακτή της πλαζ, που ήταν επικίνδυνη. Η παρέμβαση ήταν αναγκαία, για να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα οι εκατοντάδες που την επισκέπτονται καθημερινά και συγκεκριμένα τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), με κινητικά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι.

Το άρθρο Προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία του Βόρειου Πάρκου στην Πάτρα εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σεμινάρια Remotecare – Δήμος Ωραιοκάστρου

Next Article

Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: πιθανό να μπουν μπουλντόζες στην Τούμπα το 2022

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Προχωρούν οι διαδικασίες για να μπει σε ρυθμό εγκρίσεων και…