Προς ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης έργα 16 εκατ. ευρώ στη Δυτική Μακεδονία

Share:

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11-06-2021 η υποβολή των προτάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις προσκλήσεις του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης ‘’ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’’ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Περιφέρεια είχε δικαίωμα υποβολής σε τέσσερις προσκλήσεις.

Στην πρόσκληση ΑΤ 06, η οποία αφορούσε δράσεις αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

Στην πρόσκληση ΑΤ 08, η οποία αφορούσε την ανάπτυξη ευφυών εφαρμογών, συστήματα και πλατφόρμες για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την υγεία, το περιβάλλον, την πολιτική προστασία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Στην πρόσκληση ΑΤ 09, η οποία αφορούσε την εκπόνηση μελετών για την Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στην πρόσκληση ΑΤ 14, η οποία αφορούσε δράσεις ανάδειξης του πολιτισμού, τουρισμού, παιδείας και αθλητισμού, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται στα 16.620.966,28 ευρώ.

Επίσης μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργο: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα από τη συμβολή με τον παραπόταμο Στραβοπόταμο (Γκέλεσαβο) έως τη γέφυρα Αμμουδάρας», προϋπολογισμού 11.130.000,00 ευρώ.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν είναι στην κατεύθυνση της προσπάθειας που καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή, για την ανάδειξη του τουρισμού και της λαϊκής μας παράδοσης, την αύξηση της εξωστρέφειας και την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών με τους οποίους χτίζεται δίαυλος επικοινωνίας, με τις υπηρεσίες, καθώς και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε υποδομές του πρωτογενούς τομέα.

Το άρθρο Προς ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης έργα 16 εκατ. ευρώ στη Δυτική Μακεδονία εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ξεκινούν από τις 22 Ιουνίου οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής – Δήμος Φυλής

Next Article

O Δήμος Κρωπίας στη ψηφιακή διεθνή έκθεση για τα Τρόφιμα & Ποτά FOOD EXPO2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
H FOOD EXPO επιστρέφει σε digital μορφή (μέσω μίας custom…