Σε μήνυση προς εργολάβο για καταστροφή δρόμου προχωρά ο Δήμος Αθηναίων

Share:

Σε μήνυση προς εργολάβο θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων καθώς εντοπίστηκε “παγίδα” σε οδόστρωμα στην Οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Θεάτρου Κολωνού, την οποία και διαπίστωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμος προχωράει σε άμεσες  νομικές κινήσεις και η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρει:

“Τη Δευτέρα περπατώντας στον Κολωνό, στην οδό Ιωαννίνων είδα μια τομή στο οδόστρωμα πραγματική παγίδα η οποία είχε δημιουργηθεί από κάποιο συνεργείο παρόχου κινητής τηλεφωνίας, χωρίς καμία σήμανση επικινδυνότητας και χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο ασφαλείας για τα οποία ήταν υπόχρεος ο πάροχος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα των διερχομένων πεζών και δικυκλιστών.

Επειδή στα σχόλια πολλοί με ρωτάτε τι κάναμε, σας απαντώ ότι σήμερα κιόλας υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα όπως είχα δεσμευτεί.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην ανάκληση της σχετικής άδειας μέχρι να συμμορφωθεί ο εργολάβος της συγκεκριμένης εταιρείας και στην επιβολή του υψηλότερου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου.

Τριπλασιάζονται οι εγγυητικές εκτέλεσης

Για να αποτρέψουμε αντίστοιχες κακές πρακτικές στα έργα που εκτελούν πάροχοι τηλεπικοινωνιών ή εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως ΔΕΔΔΗΕ, Φυσικό Αέριο και ΕΥΔΑΠ, έχουμε τριπλασιάσει τις εγγυητικές εκτέλεσης που ζητούνται από τους εργολάβους. Εννοείται πως όλες οι κατασκευασμένες τομές ελέγχονται προτού επιστραφούν οι εγγυητικές.

Το «πρωτόκολλο οδού»

Όσον αφορά σε έργα του Δήμου, οι τεχνικές μας υπηρεσίες εφαρμόζουν και το λεγόμενο «πρωτόκολλο οδού». Πρακτικά, πριν ασφαλτοστρώσουμε πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής. Σε διαφορετική περίπτωση δεν χορηγείται άδεια πριν περάσουν τουλάχιστον 18 μήνες από το τελευταίο έργο. Αναπόφευκτα αυτό αφορά τακτικές υποδομές και όχι τις έκτακτες κάθετες συνδέσεις που γίνονται κατόπιν αίτησης του οποιουδήποτε δημότη στον αντίστοιχο Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας ή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Το «ράβε» του Δήμου Αθηναίων που γίνεται «ξήλωνε» από όλους τους άλλους, θα τελειώσει. Ο σεβασμός στη ζωή και την ασφάλεια του πολίτη, ο σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου, ο σεβασμός στην πόλη, μας επιβάλλει να είμαστε αυστηροί. Κάνουμε άλλωστε μεταξύ των άλλων μια τεράστια επένδυση αναβάθμισης των υποδομών της Αθήνας, των γειτονιών μας.

Το μέχρι στιγμή έργο του Δήμου

Ασφαλτοστρώσαμε ήδη 475 δρόμους και απομένουν άλλοι 700 με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ. Για να αναστρέψουμε την εικόνα παρακμής που άφησε στην Αθήνα η δεκαετής κρίση και η ατολμία.

Εμείς αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη μας ως Δήμος. Είναι ώρα να την αναλάβουν και όλοι οι άλλοι.

Το άρθρο Σε μήνυση προς εργολάβο για καταστροφή δρόμου προχωρά ο Δήμος Αθηναίων εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Αποφάσεις 34ης Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 30-12-2020 –

Next Article

Πιερρακάκης: Νέο “Σχέδιο Μάρσαλ” με έργα 6 δισ. ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ως το «πρώτο σχέδιο Μάρσαλ» για τον τομέα της πληροφορικής…