Σημεία Παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Σμυρλή, στην Τηλεδιάσκεψη Υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ε.Ε. (14.06.2021)

Share:
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής,  συμμετείχε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ε.Ε., κατά την οποία εξετάσθηκαν αφενός η συνεργασία της Ε.Ε. με Χώρες Μεσαίου Εισοδήματος  (Middle Income Countries/MICs) και αφετέρου η προώθηση της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων (human development).
Ο κ. Σμυρλής τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ενίσχυσης των αναπτυξιακών προσπαθειών των MICs, οι οποίες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο  στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως. Επίσης, τόνισε ότι  θα πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο τομέας της «ανθρώπινης ασφάλειας», με έμφαση στην παγκόσμια υγεία, την πρόληψη νέων επιδημιών, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της ετοιμότητας των MICs έναντι νέων κρίσεων.
Ως προς την ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας αναφέρθηκε στη σημασία του προγραμματισμού της εξωτερικής βοήθειας της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027, ιδίως για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υγείας ανθρώπων και ζώων, στο πλαίσιο της πρόληψης μελλοντικών επιδημιών και προώθησης μιας βιώσιμης ανάπτυξης.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Next Article

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Χαμηλές θερμοκρασίες και βροχερός καιρός την Τρίτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Και η Τρίτη θα είναι μια βροχερή ημέρα σε πολλές…