Σημεία συνεντεύξεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στο τ/σ KONTRA και στο ρ/σ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90.4FM (9 και 10.09. 2021)

Share:
«Η Τουρκία βγάζει έναν εκνευρισμό γιατί βλέπει την Ελλάδα να εξοπλίζεται. Εμείς ενισχύουμε τις συμμαχίες μας και θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις » τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA και τον δημ/φο Γιώργο Μελιγγώνη, το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.Με αφορμή το Ειδικό Βαλκανικό Φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια και το Μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για τα  τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα σήμερα σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ90.4 FM και τους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Μαργαρίτη και Χάρη Παυλίδη.Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός, σχολιάζοντας την πορεία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πολύ αποφασιστικά βήματα τα τελευταία χρόνια και, ενώ έχουμε συνηθίσει να την πυροβολούμε, εκείνη προχωρά μπροστά. Αφού αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας, του Brexit και του Ταμείου Ανάκαμψης, σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα να ρωτήσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες πού θέλουμε να πάει η Ευρώπη. «Είναι μία διαδικασία για την οποία οι Βρυξέλλες πρέπει να σωπάσουν και να μιλήσουν οι πολίτες της Ένωσης. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να συμμετάσχει».Περαιτέρω, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτώμενος για τη Digital Nomads Visa που θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, σχολίασε ότι με αυτή η Ελλάδα πρωτοπορεί και γίνεται η τρίτη χώρα στην ΕΕ, που επιχειρεί να προσεγγίσει αυτούς τους νέους εργαζόμενους που γέννησε η κρίση. Σχολίασε επίσης ότι, αναμφίβολα, υπάρχει ενδιαφέρον και ότι, εφόσον βελτιωθεί η ταχύτητα του διαδικτύου στην Ελλάδα, η χώρα μας θα γίνει ελκυστική για τη νέα αυτή γενιά εργαζομένων. Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, η visa αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης εξωστρεφούς πολιτικής Blue Carpet Policy, που περιλαμβάνει τη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα επιχειρηματιών, σπουδαστών και τώρα εργαζόμενων υψηλού επιπέδου από τρίτες χώρες.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Καμμένος: Οι αντιεμβολιαστές θα μπουν στη Βουλή με 15%

Next Article

Στρ. Φαναράς στο Πρώτο: Δεξιά και Αριστερά θα συγκλίνουν – Συστημικές Vs εξωσυστημικές δυνάμεις θα είναι πλέον η βασική αντίθεση (audio)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
«Νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή αμυντική, η…