Σημεία συνέντευξης Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ REALFM97.8 και τους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα (16.09.2021)

Share:
«Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει ρόλο να παίξει στην ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον RealFM97.8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. Με αφορμή την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την ανταπόκριση που υπήρξε από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Δυτικών Βαλκανίων να συμμετάσχουν μετά από πρόσκληση της ελληνικής πλευράς στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ότι «η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας».
Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι μία επιστροφή της Τουρκίας στη λογική του 2020 δεν ταιριάζει στο σημερινό περιβάλλον ασφάλειας, ειδικά λόγω των κινδύνων που προκύπτουν από το Αφγανιστάν, και ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος να μεταφέρει την προσοχή στο Αιγαίο, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε προκλητικές ή μονομερείς ενέργειες γίνουν από την άλλη πλευρά.
Ερωτηθείς για την πενταετή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι σήμερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας και ότι η υπογραφή της συμφωνίας ανταποκρίνεται σε αυτό το πλαίσιο, κατοχυρώνοντας μια μακρά περίοδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρά κάθε χρόνο να βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σταϊκούρας: Λαμβάνουμε μέτρα στην κατεύθυνση μειώσεων φόρων και αφαλιστικών εισφορών

Next Article

Παραμένει κυρίαρχη η μετάλλαξη Delta

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Aνακοινώθηκαν από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2,…