Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ REAL FM 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου (Αθήνα, 15.06.2021)

Share:
“Είναι θετικό να δούμε την Τουρκία να επιστρέφει πιο κοντά στη Δύση”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ REAL FM 97.8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Όπως επισήμανε μάλιστα, αν η Τουρκία γυρίσει σε αυτή τη ρότα, της επαναπροσέγγισης στους κόλπους της ευρύτερης δυτικής συμμαχίας, τότε θα είναι μία θετική εξέλιξη, αρκεί να μην είναι μόνο σε επίπεδο ρητορείας, αλλά και σε επίπεδο σεβασμού των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διέπουν τις σχέσεις των χωρών του δυτικού κόσμου.
Αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός ήρεμου κλίματος, προσθέτοντας ότι περαιτέρω «έχει σημασία να δομηθεί αυτή η σχέση πάνω σε μία αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να δομηθεί όταν υπάρχουν κινήσεις στο πεδίο οι οποίες προκαλούν ανασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο». Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι «το γεγονός ότι σήμερα συζητάμε, μάλλον θετικά πρέπει να αποτιμηθεί», κάνοντας ωστόσο σαφές ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει την οποιαδήποτε παραχώρηση ή υποχώρηση από τα εθνικά της δίκαια».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Στο σφυρί βγαίνει ο αρχικός κώδικας του Διαδικτύου ως έργο NFT

Next Article

Εργασιακό – Κ. Χατζηδάκης: Επανάσταση στην αγορά εργασίας το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας…