Στασινός: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων

Share:

Για χρονοβόρες διαδικασίες έκανε λόγο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων σε πυρόπληκτες περιοχές και τις διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Όπως ανέφερε, η εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, σε λιγότερο από 1,5 μήνα, είναι πραγματικά πολύ γρήγορες με βάση τα δεδομένα.

«Όσον αφορά τους χρόνους διαγωνισμών μελετών και δημοπράτησης έργων αλλά και της υλοποίησης και παράδοσής τους στη χώρα μας, έχω αναφέρει πολλές φορές δημόσια ότι είναι αρκετά μεγάλοι», σημείωσε ο κ. Στασινός.

Όπως τόνισε, «η διαδικασία ανάθεσης μελέτης ή έργου ξεπερνά κατά μέσο όρο τους 6 μήνες και η υλοποίηση ξεπερνά τα 2 έτη. Προφανώς, εξαρτάται πάντα, όσον αφορά στην υλοποίηση, από το μέγεθος της μελέτης και του έργου». Μάλιστα επεσήμανε ότι «στους παραπάνω χρόνους θα πρέπει να προστεθεί ο χρόνος εκδίκασης ενστάσεων και προσφύγων που μπορεί να ξεπεράσει τους 6 μήνες».

Σε λιγότερο από 1,5 μήνα για εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές, σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, υπογράμμισε ότι «είναι αδύνατον, ακόμη και αν γίνουν απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων, να υλοποιηθούν σε λιγότερο από 1 χρόνο».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε ότι «η εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε λιγότερο από 1,5 μήνα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του ΥΠΕΝ είναι πραγματικά πολύ γρήγορες για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης και συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατά το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση των αναγκαίων έργων».

Το άρθρο Στασινός: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Next Article

«Όταν η τέχνη συναντά τη ζωή της θάλασσας»: Έκθεση γλυπτικής σιλικόνης στα Χανιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η εικαστική έκθεση του Γιώργου Νικόλαου Μπλαζάκη «Όταν η τέχνη…