Στην Κόρινθο η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου

Share:

Η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 συνεχίστηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Π.Ε. Κορινθίας.

Βασικά σημεία Διαβούλευσης ΕΣΠΑ 2021-2027

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, συνοψίζοντας επισήμανε το βαρυσήμαντο ζήτημα της αξιοποίησης του Ισθμού της Κορίνθου, για το οποίο η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπερταμείο. Επιπλέον ζητήματα της Κορινθίας που έθεσε ο περιφερειάρχης ήταν, η αξιοποίηση του χώρου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, έργο που θα φέρει πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στην περιοχή, όπως είπε ο Π. Νίκας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αρχαίων του Δίολκου και στη σχεδίαση τουριστικών διαδρομών.

Ζήτησε, επίσης, ο Π. Νίκας να δοθεί έμφαση στην υλοποίηση και αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για σχεδιασμό και υλοποίηση ΟΧΕ καθώς -όπως τόνισε- μέσω της αρμονικής διαδημοτικής συνεργασίας, οι ΟΧΕ μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Κορινθίας. Επισήμανε, τέλος, την ανάγκη για συνολική ανάδειξη των μνημείων και βελτιωμένη κοινωνική πολιτική.

Συμφωνήθηκε πως οι φορείς θα αποστείλουν εντός 15 ημερών πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης συμμετείχαν, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, οι δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, Νεμέας Κώστας Φρούσιος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και από τον Δήμο Βέλου – Βόχας η Ν. Δημητρίου.

Συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Το άρθρο Στην Κόρινθο η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Next Article

Ξεκινούν οδικά έργα 2,3 εκ. ευρώ στην Αρκαδία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Τρεις συμβάσεις για ισάριθμα οδικά έργα στην Αρκαδία, συνολικού προϋπολογισμού…