Στήριξη Μητσοτάκη στα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη – Έρχεται και η σειρά του Ηρακλή

Share:

Η στήριξη της Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα δύο μεγάλα γηπεδικά πρότζεκτ της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ από τα πιό επίσημα χείλη.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στα δύο, τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα όσο και στο νέο μεγάλο project που μόλις ξεκίνησε, για το νέο γήπεδο του Άρη.

Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: η ώρα των επενδυτών

Για τη Νέα Τούμπα, στελέχη της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στη διαδικασία δηλώνουν ότι έχει γίνει από πλευράς τους ότι έπρεπε να γίνει για να προχωρήσει η επένδυση και το νέο γήπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει αφού η Πολιτεία λύνει όλα τα θέματα που αφορούν στη χωροταξία και τη χρήση γης».

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο έγινε το καθοριστικό βήμα για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης ανέγερσης νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Κατά την καλοκαιρινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενεκρίθη ομόφωνα το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Με την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής ουσιαστικά έγινε αποδεκτός ο σχεδιασμός επί εδάφους, δηλαδή η χάραξη συντεταγμένων, πολεοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, άρα και ο καθορισμός κοινόχρηστων, κοινωφελών και οικοδομήσιμων χώρων.

Ο φάκελος έχει ήδη σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση, προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής κάποια προσφυγή στο ΣτΕ κατά του σχεδίου, οπότε όλα βαίνουν καλώς.

Νέο γήπεδο Άρη: εξαιρετικό μοντέλο δημιουργίας νέου γηπέδου και χώρου πρασίνου στο κέντρο της πόλης

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο έτερο μεγάλο (και νέο) έργο αθλητικών υποδομών στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο αφορά τη δημιουργία νέου γηπέδου του Άρη σε έκταση κοντά στο αεροδρόμιο και τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή που βρίσκεται το υφιστάμενο γήπεδο στου Χαριλάου.

Ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι:

«Σε συνεννόηση με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας, ο Άρης μπορεί να αποκτήσει το νέο του «κιτρινόμαυρο» στάδιο και να γίνει με τη σειρά του το Χαριλάου, η έδρα ενός μεγάλου καταπράσινου άλσους στη λογική μιας μεγάλης διπλής ανάπλασης».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις κάνουν τις μεγάλες ομάδες και ότι μαζί με τον πρωθυπουργό είναι γνώστες ότι το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Άρη είναι παρόμοιο με αυτό του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Τόνισε ότι ο τρόπος υλοποίησης, με αμοιβαία παραχώρηση εκτάσεων (του ΟΑΕΔ προς τον Άρη και του Άρη προς το Δήμο) είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο για να δημιουργηθεί ένας νέος μεγάλος χώρος πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, σημείωσε, ότι μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, ο Δήμος είναι έτοιμος να βοηθήσει και τον Ηρακλή να αποκτήσει το δικό του νέο γήπεδο.

Το άρθρο Στήριξη Μητσοτάκη στα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη – Έρχεται και η σειρά του Ηρακλή εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

Next Article

ΤΑΙΠΕΔ: “Κλείνουν” εντός του 2022 Εγνατία και ΔΕΠΑ Υποδομών-Προετοιμαζόμαστε για την Αττική Οδό

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Την εκτίμηση ότι εντός του 2022 θα «κλείσουν» οι διαγωνισμοί…