Στο «μικροσκόπιο» της αρχής διαφάνειας 13 εμβολιαστικά κέντρα (video)

Share:

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για υγειονομικούς που εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Στο μικροσκόπιο της Εθνικής αρχής διαφάνειας βρίσκονται τρία εμβολιαστικά κέντρα στην περιφέρεια ενώ ερευνώνται προληπτικά άλλες δέκα περιπτώσεις, την ώρα που η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μιλά για οργανωμένο κύκλωμα.

Ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, δήλωσε: «Τρέχουμε σενάρια με ηλεκτρονικά δεδομένα για να δούμε εάν υποκρύπτονται απάτες πχ. μπαίνουν στο μικροσκόπιο κέντρα που γίνονται καταχωρήσεις αργά το βράδυ, ή υπάρχουν αυξομειώσεις εμβολιασμών ώστε να αποθαρρυνθούν τέτοια φαινόμενα».

Μετά τον Παλαμά Καρδίτσας που υπάλληλος του ΚΥ χορήγησε 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έρευνα πραγματοποιείται και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για ένα γιατρό και δύο νοσηλεύτριες.

Ο Χαράλαμπος Τσεβικίδης, πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης τόνισε πως: «Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει στο χώρο των υγειονομικών, κλονίζουν τη πίστη και την προσπάθεια του συνόλου των υγειονομικών».

Έρευνα σε βάρος τεσσάρων υγειονομικών διεξάγεται στο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και μία διοικητική υπάλληλος που έχει συγγενική σχέση με την υπάλληλο που φέρεται να εξέδωσε τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ο Πέτρος Κετικίδης,  Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, αναφέρει πως: «Είπαν ότι ήταν λάθος τους και ότι έχουν μετανιώσει, τώρα θα υποστούν τις συνέπειες».

Εκτός υπηρεσίας τέθηκε η γιατρός στο Νοσοκομείο Μεσσολογγίου για την οποία υπήρχε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης. Γιατρός από τα εξωτερικά ιατρεία, φέρεται ότι πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό για να φτιάξει μαϊμού πιστοποιητικό νόσησης. Έλεγχοι για ανεμβολίαστους υγειονομικούς με πλαστά έγγραφα νόσησης ή εμβολιασμού πραγματοποιούνται και για τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε εκπτώσεις και θα γίνουν όλες οι ενέργειες», επισημαίνει ο Γιάννης Καρβέλης διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, κάνει λόγο για οργανωμένο κύκλωμα πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά: «Το ένα επίπεδο έχει να κάνει με την βολιδοσκόπηση γιατρών δομών φαρμακείων, που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά, δεύτερο αυτές οι ομάδες έχουν δημιουργήσει πρότυπο συμπεριφοράς απέναντι στον εμβολιασμό, ράπιντ τεστ».

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ο Υπουργός ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης των πλαστών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Η περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών σε Καρδίτσα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη ανατέθηκε μετά από εισαγγελική παρέμβαση στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέρει ότι: «τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Σύμφωνα με εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα σε επιτόπια έρευνα στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους, θα προχωρούν εισαγγελείς, ελέγχοντας για πλαστά και ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμών.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Κώστας Βασιλάκης, Δέσποινα Αμαραντίδου, Γιάννης Σουλιώτης, Μάριος Κωνσταντινίδης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Μολδαβίας, Nicu Popescu (Κισινάου, 08.09.2021)

Next Article

Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Ομολογίες σοκ για τα πλαστά πιστοποιητικά «κινητές βόμβες» – Η ταρίφα – Οι τρόποι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Νέες ομολογίες που σοκάρουν στην κάμερα του ΣΚΑΪ: αρνητές ομολογούν…