Στο Πράσινο Ταμείο εντάσσεται ανάπλαση στη Χανιά

Share:

Την ένταξη και συγχρηματοδότηση, από το «Πράσινο Ταμείο» και ίδιους πόρους, του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς των Βρυσών και της Σπηλιάς», ανακοίνωσε ο Δήμος Πλατανιά της Π.Ε Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόταση είχε υποβληθεί από τον δήμο το 2020 και για την ένταξή της στο πρόγραμμα απαιτήθηκαν μία σειρά από συγκεκριμένες προδιαγραφές, εγκρίσεις και λοιπές απαιτήσεις, οι οποίες εκπληρώθηκαν έπειτα από τη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου, εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών.

Το έργο για την κοινότητα της Σπηλιάς αφορά τον ευρύτερο χώρο του υφιστάμενου Μνημείου Πεσόντων, τη δημιουργία παιδικής χαράς, χώρων άθλησης, μικρή κερκίδα για εκδηλώσεις, πρόσβαση σε ΑΜεΑ και γενικότερη ανάπλαση του χώρου.

Στην κοινότητα Βρύσες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε τέσσερα σημεία, στην κεντρική πλατεία, στην κρήνη και σε παράπλευρους ανοικτούς χώρους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 557.000,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 243.888,00 ευρώ χρηματοδοτούνται από το «Πράσινο Ταμείο» και τα 313.112,00 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντάσσεται στον σχεδιασμό του δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του, για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, ώστε αφενός να είναι λειτουργικοί, ασφαλείς και προσβάσιμοι αφετέρου να παρέχουν δυνατότητες άθλησης και αναψυχής στους πολίτες.

Παράλληλα, δημιουργούνται προϋποθέσεις μόνιμης παραμονής στην ενδοχώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Στο Πράσινο Ταμείο εντάσσεται ανάπλαση στη Χανιά εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Κρήτη: Φούρναρης έδωσε δουλειά σε παιδί που μπήκε να τον κλέψει

Next Article

New Thessaloniki Metro: the new operation and maintenance project via PPP to commence shortly

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
In the start-up phase is the PPP project for the…