Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ι. Σμυρλή, στην Άτυπη Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών αρμοδίων για την Αναπτυξιακή Βοήθεια (11.10.2021)

Share:
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ι. Σμυρλής,  συμμετείχε σήμερα στην Άτυπη Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών αρμοδίων για την Αναπτυξιακή Βοήθεια, με θέμα: «Προς μια προσέγγιση της Ε.Ε. για την υποστήριξη του αφγανικού λαού».
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαχρονικά έχει παράσχει ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια στο Αφγανιστάν και ανταποκρινόμενη στην παρούσα ανθρωπιστική κρίση, η χώρα προτίθεται να συνεισφέρει το ποσό των 100.000 ευρώ στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).   Σε ό,τι αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. για τη στήριξη του αφγανικού λαού, ο κ. Σμυρλής υποστήριξε το σχετικό αίτημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη της προτεινόμενης από την Επιτροπή επανεκκίνησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της μετανάστευσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, σε συνεργασία με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, έχοντας ως κύριους στόχους τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων και την αποφυγή της μεταναστευτικής κρίσης που σημειώθηκε το 2015.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Wall Street: Πτώση 250 μονάδων για τον Dow Jones

Next Article

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τι έδειξε η έρευνα για το Κ.Υ. Παλαμά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Νέα στοιχεία για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά στο…