Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (Βρυξέλλες, 12.07.2021)

Share:
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις γεωπολιτικές προεκτάσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την υπό επεξεργασία Στρατηγική Πυξίδα της Ε.Ε. και τις εξελίξεις στην Αιθιοπία και ιδιαίτερα την περιοχή του Tigray.
Υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν η κατάσταση στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στο Νότιο Καύκασο τη Λιβύη και τη Λευκορωσία.
Αναμένεται επίσης να υπάρξει ενημέρωση από τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ενόψει και της εξαγγελθείσας για τις 20 Ιουλίου, παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σαχέλ, υπό το φως της πρόσφατης συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα.
Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας του Συμβουλίου έχει προγραμματισθεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με το νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid.
Τέλος, πριν την έναρξη της συνάντησης θα λάβει χώρα άτυπο πρόγευμα εργασίας, που παραθέτει στο περιθώριο της συνόδου, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών στα μέλη του Συμβουλίου με προσκεκλημένο τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, όπου αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, το φράγμα της Αναγέννησης στην Αιθιοπία (Grand Ethiopian Renaissance Dam/GERD), καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 12/07/2021

Next Article

Ύδρα: “Η Γλώσσα και η ελευθερία της έκφρασης” στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή 11 Ιουλίου, στην Ύδρα, το 7ο Διεθνές…