Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rolf Wenzel (Αθήνα, 15.06.2021)

Share:
Συνάντηση είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rolf Wenzel, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Wenzel για τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελεί η τράπεζα με τη χρηματοδότηση αλλά και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που προσφέρει σε έργα με υψηλές κοινωνικές επιπτώσεις για τα κράτη-μέλη.
Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της Ελλάδας που η Τράπεζα δραστηριοποιείται και πάλι στη χώρα μας, μέσω προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αποσκοπούν στην προστασία και την ανακούφιση από φυσικές καταστροφές, αλλά και μέσω δανείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπενθύμισε, τέλος, ότι η Ελλάδα, κατά την πρόσφατη Προεδρία της στο Συμβούλιο της Επιτροπής Υπουργών της Ευρώπης, έθεσε στο επίκεντρό της τις συνέπειες της πανδημίας και, μέσω της Διακήρυξης των Αθηνών, καθιέρωσε ένα σύνολο αρχών για το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου σε περιόδους πανδημίας.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

«Αερομαχία» Boeing – Airbus: Πώς έφτασε στο τέλος του ο 17ετής εμπορικός πόλεμος

Next Article

Δείτε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21:00 (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Δείτε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων…