To Blockchain στη λειτουργία της Διοίκησης αναλύει το Νο 24 του “πρΟΤΑση”

Share:

Με τα θετικά και τα αρνητικά της χρήσης του περιβάλλοντος του Blockchain στη λειτουργία της Διοίκησης ασχολείται το 34ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” που μόλις αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Ο εκδότης Κίμων Σιδηρόπουλος γράφει τα εξής:

Αγαπητές Αναγνώστριες, Αγαπητοί Αναγνώστες,
σας ενημερώνουμε ότι το 34ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr.
Η χρήση των νέων τεχνολογιών στη Δημόσια Διοίκηση είναι το ζητούμενο των τελευταίων δεκαετιών και παρουσιάζεται ως η πανάκεια που θα επιλύσει τη δυσλειτουργία του δημοσίου, με αποτέλεσμα να γίνει όχι μόνο πιο αποτελεσματικό αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες με τον ίδιο τρόπο που τις προσφέρουν το Facebook και το e-mail.

Δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό όμως η χρήση της τεχνολογίας όταν αυτή προσφέρει αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική και επιτρέπει την ισότιμη και ομότιμη συμμετοχή των χρηστών της, τότε ναι, κάτι μπορεί να αλλάξει στη δομή της Δημόσιας Διοίκησης και στην πολιτική συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση των κοινών.

Με σκοπό τη διευρεύνηση της προβληματικής αυτής (της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της λειτουργίας της διοίκησης) απευθύναμε πρόσκληση σε επιστήμονες για να παρουσιάσουν και να επισημάνουν τα θετικά και τα αρνητικά της χρήσης του περιβάλλοντος του Blockchain στη λειτουργία της Διοίκησης. Σας παρουσιάζουμε ένα τεύχος του περιοδικού το οποίο πρωτοπορεί ως προς το αντικείμενο που διερευνά και ως προς τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και ειδικότερα:
Οι Δρ. Κωνσταντίνος Βότης και Ιορδάνης Παπουτσόγλου παρουσιάζουν ευσύνοπτα και ολοκληρωμένα όλη την αρχιτεκτονική του Blockchain και τη χρήση του στις προσφερόμενες υπηρεσίες της διοίκησης, κάνοντας χρήση και διεθνών παραδειγμάτων και προβληματισμών. Ο Δημήτριος Γ. Κόγιας αναλύει την σχέση διαλόγου που αναπτύσσεται μεταξύ της χρήσης του Blockchain και της λειτουργίας και των αναγκών της Διοίκησης, αναδεικνύοντας την αισιόδοξη πλευρά στην επίλυση των τεχνολογικών προβλημάτων με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της διοίκησης. Η Δρ. Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου παρουσιάζει το φλέγον ζήτημα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, αλλά η χρήση των προσωπικών τους δεδομένων κατά την ενασχόλησή τους αυτή αποτελεί έναν τόσο αποτρεπτικό όσο και αξεδιάλυτο θέμα. Στο άρθρο θα βρούμε απαντήσεις για την αυτοκυριαρχία των προσωπικών δεδομένων και των ζητημάτων της ψηφιακής ταυτοποίησης. Ο Βασίλης Κωστάκης θέτει προβληματισμούς για την άκριτη χρήση της τεχνολογίας που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Το περιοδικό τηρώντας την διοικητική του προσήλωση ως προς το περιεχόμενό του παρουσιάζει την υπ’ αριθμ. 698/ 2020 της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία κρίνεται νόμιμη η τήρηση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, Επίσης, παρουσιάζεται η υπ’ αριθμ. 2387/2020 του ΣτΕ αναφορικά με την συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών και των βρεφών, ώστε να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το τεύχος κλείνει με την παρουσίαση δύο εγκύκλιων οδηγιών, αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης των καθαριστριών στα σχολεία και αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Καλή σας ανάγνωση!
Κίμων Σιδηρόπουλος
εκδότης

The post To Blockchain στη λειτουργία της Διοίκησης αναλύει το Νο 24 του “πρΟΤΑση” first appeared on My-OTA.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης: Δωρεάν εξέταση rapid test την ερχόμενη εβδομάδα σε Βάρδα, και Ανδραβίδα

Next Article

Τροπολογία για παράταση αδειών σωματείων για χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Με τροπολογία που κατετέθηκε στο σχέδιο νόμου με τίλτο «Αναμόρψωση…