Τρεις νέους κοινόχρηστους χώρους αποκτά ο Δήμος Ιλίου

Share:

Τρεις ακόμα κοινόχρηστους χώρους (πρασίνου, παιδικής χαράς, στάθμευσης) προς όφελος των πολιτών, προσθέτει στη φαρέτρα των ιδιοκτησιών του ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για ακίνητα επί των οδών Ραδιοφωνίας, Πριάμου και Λεωφ.Θηβών στα Ο.Τ.2214 (παιδική χαρά) – Ο.Τ.2214Α (ΚΧ Πράσινο) – Ο.Τ.2215 (χώρος στάθμευσης) στην περιοχή Ραδιοφωνίας, συνολικού εμβαδού 3240,07τ.μ.

Η χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων, ύψους 486.010,50€, θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος με αντικείμενο «Απόκτηση ελευθέρων κοινόχρηστων χώρων 2019». Οι χώροι θα αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες του Δήμου Ιλίου ενώ με την απελευθέρωση τους και την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου, θα ολοκληρωθεί ένας σημαντικός χώρος πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι χώροι πρασίνου και αθλοπαιδιών στις αστικές πόλεις είναι δείγμα υγείας, ευημερίας και ποιότητας ζωής. Σε μια εποχή ιδιαίτερα ευάλωτη σε υγειονομικούς κινδύνους, το να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους τέτοιους χώρους, είναι πολλαπλά σημαντικό. Στον Δήμο Ιλίου δίνουμε προτεραιότητα στη συνεχή απόκτηση και διεύρυνσή τους και, στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο, για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια».

Το άρθρο Τρεις νέους κοινόχρηστους χώρους αποκτά ο Δήμος Ιλίου εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα στην Καλαμάτα

Next Article

Κατανομή κρουσμάτων: 365 στην Αττική, 81 στη Θεσσαλονίκη (πίνακες)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Χαμηλός είναι και σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, σήμερα ο…