Τριήμερο εθνικό πένθος για τον παγκόσμιο Έλληνα – Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τρίτη – Την Πέμπτη η κηδεία του

Share:

Η Ελλάδα θρηνεί για τον Μίκη Θεοδωράκη με τα αθάνατα τραγούδια του, τις συνθέσεις του, τη μελοποιημένη ποίηση, να συγκινούν, να ενώνουν, να διατρέχουν τη συλλογική μας μνήμη. Aστείρευτος δημιουργός και ακατάβλητος αγωνιστής που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών, για τη συνοικία των αγγέλων, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατό του, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Συγκεκριμένα από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Την ίδια μέρα, στις 3 το μεσημέρι, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, στο Βραχάτι. Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Η είδηση για τον θάνατο του, κάνει το γύρο του κόσμου και τα συλλυπητήρια μηνύματα έρχονται από κάθε γωνιά της γης.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Κρήτη: Αλλοδαπός καλλιεργούσε μεγάλη χασισοφυτεία στο Ρέθυμνο

Next Article

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Εξήγησε πως η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας απαιτεί «τεράστια» ενέργεια και γι’…