Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Share:

Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας. Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Αποκατάσταση , Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας” με αναθέτουσα αρχή το Δήμο  Χαλκιδέων.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με 7,3 εκατομμύρια ευρώ ποσού ΦΠΑ (5,9 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Το έργο ανέλαβε η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ δίνοντας έκπτωση της τάξης του 39,17% επί της αρχικής τιμής μεταξύ 5 προσφορών. Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε την 25η Αυγούστου 2021.

Η διάρκεια του έργου ανέρχεται στους 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παράτασης ισχύος της σύμβασης Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), καθώς και από το Δήμο Χαλκιδέων.

Το έργο

Η πτέρυγα Κριεζώτου έχει φέρουσα λιθοδομή η οποία αποκαθίσταται στα τμήματα των εσωτερικών όψεων και των ενδιάμεσων χωρισμάτων, καθώς και σε σημεία των εξωτερικών όψεων. Διατηρoύνται οι εσωτερικές τοιχοποιίες, αποκαθίστανται τα δάπεδα, αποκαθίστανται οι εσωτερικές όψεις, ενοποιούνται καταστήματα για λειτουργικούς λόγους μιας σύγχρονης αγοράς, , δημιουργείται πέρασμα προς το εσωτερικό της αγοράς με διατήρηση της εσωτερικής όψης ,αποκαθίσταται το γείσο.

Στο κτίριο Β, πραγματοποιούνται

Υποθεμελίωση στα τμήματα που έχουν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα καθίζησης.

Καθαίρεση και ανακατασκευή των στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος που δεν μπορούν να επισκευαστούν ή που η επισκευή τους θα τροποποιήσει τη γεωμετρία των διατομών, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου, για την οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο.

Τα λίθινα υποστυλώματα, οι λίθινες και οι από οπτοπλινθοδομή τοιχοποιίες, θα ενισχυθούν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της στατικής μελέτης χωρίς να τροποποιηθούν οι τελικά διαμορφωμένες διαστάσεις τους

Τα πατάρια των καταστημάτων θα ανακατασκευασθούν σύμφωνα με την αρχική τους μορφή με υλικό το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Κύρια Πτέρυγα

Η κύρια πτέρυγα της Αγοράς επί της οδού Νεοφύτου Δούκα είναι το «επίσημο» πρόσωπο του συγκροτήματος και αποκαθίσταται συνολικά σύμφωνα με το πλαίσιο κήρυξη και πραγματοποιούνται:

Καθαίρεση των πλακών οροφής και των δοκών του υπογείου και ανακατασκευή σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ως προς τις διαστάσεις τους, σε συνδυασμό με τους σύγχρονους κανονισμούς.

Καθαίρεση των προβόλων λόγω μη αναστρέψιμων βλαβών και ανακατασκευή τους στις αρχικές διαστάσεις.

Καθαίρεση των πλακών οροφής του ισογείου και ανακατασκευή αυτών ώστε να πληρούνται οι κατασκευαστικοί κανόνες συνέχειας των πλακών σε σχέση με τους προβόλους. Θα διατηρηθούν ορισμένα τμήματα άνωθεν της κεντρικής εισόδου και της εισόδου πλησίον στην οδό Ελ. Βενιζέλου (δευτερεύουσες δοκοί και πλάκα οροφής που φαίνεται σε καλή κατάσταση).

Ανακατασκευή των κύριων δοκών της κεντρικής εισόδου στις ίδιες διαστάσεις σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό

Στην ανατολική εσωτερική πτέρυγα, οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν αποκατάσταση των στατικών μελών και της τοιχοποιίας, καθώς και συμπλήρωση των καταστημάτων με υαλοστάσια.

Στη Δυτική εσωτερική πτέρυγα Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν αποκατάσταση των στατικών μελών και της τοιχοποιίας, καθώς και συμπλήρωση των καταστημάτων με υαλοστάσια.

Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες αποκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του κτιριακού συγκροτήματος της αγοράς, στην εξασφάλιση της πρόσβασης μεταξύ αγοράς και πλατείας, παρεμβατικές εργασίες στν υποκείμενο χώρο στάθμευσης, εραγσίες φύτευσης. Ο φωτισμός του υπαίθριου χώρου της Αγοράς εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας, οπτικής άνεσης αλλά και καταπολέμησης της θάμβωσης. Γίνεται συνδυασμός χαμηλών φωτιστικών στύλων, επίτοιχων απλικών με γυαλί τύπου οπαλίνα, με διάχυτο φωτισμό ο οποίος φιλτράρεται από τη φύτευση.

Το άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Υπεγράφη η σύμβαση για οδικά έργα στον Έβρο

Next Article

Με μία μουσική παράσταση και με Θέατρο Σκιών συνεχίζονται οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Μαλεβιζίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στο Φόδελε η Χορωδία του Δήμου Μαλεβιζίου θα παρουσιάσει ένα…