Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή γέφυρας στη Ρόδο

Share:

Την οριστική αλλαγή σελίδας για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σηματοδοτεί η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού επί της γέφυρας Κρεμαστής Ρόδου.

Το έργο

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος συνυπέγραψε σήμερα εργολαβική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας «P & C DEVELOPMENT S.A.», Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση επαρχιακής οδού 81Α02 επί της γέφυρας Κρεμαστής ν. Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ προ ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Ν. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το όλο έργο εντός δέκα (10) μηνών, ή τριακοσίων τριών (303) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.

Το έργο αποτελεί τμήμα του υφιστάμενου οδικού δικτύου της Επαρχιακής Οδού που συνδέει την Ιαλυσό με το Παραδείσι και τον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας». Η περιοχή επέμβασης εκτείνεται σε τμήμα 286 μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και της γέφυρας.

Δηλώσεις κ. Χατζημάρκου

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

«Υπογράψαμε σήμερα την εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή της Γέφυρας Κρεμαστής. Ένα έργο που σηματοδοτεί την οριστική αλλαγή σελίδας για τον τόπο μας. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βήμα – βήμα κλείνουμε τα ζητήματα του παρελθόντος. Να τελειώνουμε με το χθες. Να τελειώνουμε δημιουργικά, κλείνοντας ένα – ένα τα μέτωπα και τις πληγές.

Η πανδημία θα μπορούσε να ήταν για μας το τέλειο άλλοθι αδράνειας. Επιλέξαμε τη σκληρή και συνεχή δουλειά. Αν σήμερα σταματούσαμε να δημοπρατούμε έργα, ήδη για το 2021 θα είχαμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό έργων σε όλα τα νησιά μας. Όμως συνεχίζουμε. Δεν είναι τα ρεκόρ αυτοσκοπός. Σκοπός είναι η κοινωνία, σκοπός είναι το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων που τα έργα επηρεάζουν θετικά τη ζωή τους. Απαντάμε στις προκλήσεις.

Του χρόνου, τέτοια εποχή θα έχουμε μια ακόμη σύγχρονη γέφυρα στο νησί. Το αν μπορούμε να τελειώσουμε γρήγορα μια γέφυρα, είναι ένα ερώτημα που έχει ήδη απαντηθεί στο Χαράκι».

Το άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή γέφυρας στη Ρόδο εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Μεταξά – Καπότσης: Στη Ρόδο με τον Βασιλιά της Κερατίνης και τη σύζυγό του

Next Article

Covid-Shield πιστοποίηση από την TÜV AUSTRIA Hellas έλαβε η ΕΥΔΑΠ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Sponsored Content Η TÜV AUSTRIA Hellas, η κορυφαία εταιρεία Επιθεωρήσεων…